De weg van “moeten” naar “willen” en hoe dat de wereld mooier maakt.

Van jongs af aan heb ik geleerd om me aan te passen aan de maatschappij en aan de verwachtingen om me heen. De structuren waar ik me in moest bewegen, gingen zo tegen mijn natuur in, dat ik al snel had geleerd om geen moment meer te luisteren naar wat ik zelf wilde. Bovenal was ik er een meester in geworden om elke innerlijke grens te negeren tot het punt dat ik niet eens meer wist dat ik ze had, In plaats daarvan gaf ik mezelf ervan langs wanneer ik moe was of het gevoel had niet zo door te kunnen gaan. “Stel je niet aan, gewoon doorpakken. Waar een wil is, is een weg;” zei ik dan tegen mezelf. Ik wist niet werkelijk wat ik worden wilde, want ik gunde mezelf geen tijd om daarover na te denken en vond het veel belangrijker dat ik mijn diploma’s haalde.

Nu ik er op terug kijk, vraag ik me af waar het allemaal goed voor is geweest. Behalve dan voor een behoorlijke burn out/ ME/ ik heb er eigenlijk geen naam voor… Ik ben nooit geworden waar ik voor gestudeerd heb en kom er steeds meer achter dat de enige baan die mij op het lijf geschreven is, de creatie is die ik zelf heb bedacht. Een creatie waar al mijn talenten en interesses zijn samengewoven zodat ik de wereld kan verrijken met wie ik ben. Ik gun dit iedereen. Alles wat ik daarin nog te leren heb, ligt voor het oprapen. Daarvoor had ik geen HBO studie hoeven afronden of mezelf mijn dromen hoeven ontzeggen uit angst dat dat niet goed voor mijn CV zou zijn.

Herken je jezelf in dit verhaal of liep jij misschien op een heel ander gebied tegen een muur aan? Dan heb je vast gemerkt dat het niet alleen door omstandigheden van buitenaf komt, maar dat het voor het grootste deel van binnen zit.

Zijn het niet vooral onze eigen denkpatronen die ons steeds weer dezelfde realiteit voorschotelen? Ook al zegt iets je waarschijnlijk ook dat het mogelijk moet zijn om méér grip te krijgen op de koers van je leven. Want wat als de wereld waar we in leven slechts de optelsom is van de beperkingen die we onszelf hebben opgelegd? Wat zou er gebeuren als we daar uit breken en eindelijk gaan leven zoals we diep van binnen voelen dat voor ons echt de bedoeling is?

Laten we eerlijk zijn, we zullen het zelf moeten doen. Iedere droom is uniek en dus is het aan ieder voor zich om ze te vervullen. Daarvoor is er altijd tijd, want je doet het “on the go.” Er zijn altijd middelen, want waar je focus ligt, zie je mogelijkheden. Je kunt het zonder twijfel, want alles wat je nodig hebt kun je leren. We hoeven alleen nog de weg naar onszelf terug te vinden. Te doen waar we echt gelukkig van worden en waar we echt goed in zijn. Ik denk dat er geen mooiere wereld kan zijn dan eentje waarin iedereen vanuit eigen kracht en uniekheid zijn of haar plek in neemt. En wat een reis om daar te komen he?

Hier een paar tips om je denkpatronen een boost te geven, waardoor het makkelijker wordt om je dromen waar te maken.

1. Probeer elke dag even contact te maken met het gevoel dat je krijgt wanneer je je voorstelt dat je droom is uitgekomen.

2. Doe iets dat dit gevoel versterkt en zet dagelijks een kleine praktische stap richting je doel.

3. Mocht het om iets totaal nieuws gaan dat je nog nooit hebt gedaan, deel het dan op in behapbare stukken en vier elk succes dat je daarbij behaalt. Hiermee houdt je je motivatie hoog.

Persoonlijk heb ik gemerkt dat het echt werkt, omdat je steeds meer vertrouwen krijgt dat het er ook is voor jou. Ik ben heel benieuwd naar wat het jou brengt! Natuurlijk is er nog veel meer en de komende tijd komt dat zeker aan bod, dus mocht je het leuk vinden om méér handige tips te lezen over hoe je er steeds beter in wordt om je hart te volgen en je te laten inspireren door anderen die hun dromen waarmaken, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Vergelijkbare berichten