How to deal with uncomfortable feelings?

( Zie voor Nederlands, onder het filmpje)

Do you ever suffer from uncomfortable feelings that seem to come out of nowhere?

Do you, like me, have the tendency to hide on the couch and prefer to disappear into a movie or a book when you feel uncomfortable? It can be wonderful, but you often feel just as vague afterwards and you still feel bad. So here’s a recipe to turn those sour lemons into lemonade and make the situation work for you….

The hardest, but most powerful way to get rid of your inner pain is to go right in there. In this way you become aware of the pain that you have hidden away for a long time, so that you can distance yourself from it. I am a big believer in feeling what is there, because it brings you into contact with yourself and helps those feelings to dissolve. Moreover, it helps you to look at what is really going on. This is an indispensable part of your transformation process, because without acknowledgment of what is there, you cannot change it. Check out the video for a step by step guide on how to do it.

Hoe ga je om met oncomfortabele gevoelens?

Heb jij ook wel eens last van oncomfortabele gevoelens die zomaar uit het niets lijken te komen? Heb jij dan net als ik de neiging om je op de bank te verstoppen en het liefst te verdwijnen in een film of een boek? Kan heerlijk zijn, maar vaak voel je je daarna nog precies even onbestemd en voel je je nog steeds rot. Dus hier is het recept om van die zure citroenen limonade te maken en de situatie voor je te laten werken….

De moeilijkste, maar meest krachtige manier om van je innerlijke pijn af te komen, is om er juist naartoe te gaan. Je wordt je op die manier bewust van de pijnlijkheden die je heel lang hebt weggestopt, waardoor je er afstand van kunt nemen. 

Ik ben een groot voorstander van voelen wat er is, want het brengt je in contact met jezelf en van daaruit kun je verdere stappen zetten. Bovendien helpt het je om te durven kijken naar wat er werkelijk speelt. Dit is een onmisbaar onderdeel van je transformatieproces, want zonder erkenning van wat er is, kun je het niet veranderen.

Vergelijkbare berichten