Nieuwe horizon!

En daar waren we dan. Opeens weer terug bij ons vertrouwde strand. Deze keer niet in het appartement maar in onze camper en met een hart vol dromen om onze avonturen wortels te geven. We gaan het hier neerzetten. De mogelijkheid voor mensen uit alle windstreken van de wereld om elkaar te ontmoeten en hun passies, kracht en kennis met elkaar te delen. Op een leuke en ongedwongen manier in de vorm van uitwisseling. Hier waar het bijna altijd zonnig is, tussen het strand, de stad, de bergen en het bos en te midden van vele mensen uit alle uithoeken van de wereld, met allemaal een uniek verhaal en met de wens tot verbinden.

Twee van die mooie mensen zijn mijn vriendin Christina uit Abudabi en mijn vriendin Almira uit Iran. Ze nodigden me beiden uit om hun workshop bij te wonen en het nodigde mij uit om mezelf te laten verrassen door iets dat ik anders niet uit mezelf had gekozen. Juist dat maakte het fantastisch om mee te maken.

Christina nam mij mee in de kunst van Community Art. Ik moest met mijn ogen dicht een portret van mezelf tekenen en vervolgens kregen alle groepsleden de kans om daarop voort te tekenen. Zo tekende ik voort op hun papier en hoewel ik ervan overtuigd was dat tekenen “niet mijn ding was”, was ik al snel zo verdiept in het kleuren van vormen en patronen dat ik niet eens het teken meer hoorde dat we moesten wisselen. Zelfs de simpele actie van het kleuren van gele vlakjes kreeg opeens betekenis omdat het werkelijk iets toevoegde aan het geheel. We werden uitgenodigd om woorden op te schrijven en aan het einde had iedereen een speciaal kunstwerk met woorden die precies afgestemd waren op wat die persoon nodig had. Bij mij waren de “goals, actions, make dreams come true” en “Heaven , it is written,” een mooie bevestiging van ons plan om hier een plek te stichten voor mensen om samen te komen en hun passies te delen.

Bij Almira, dompelde ik me onder in de Perzische dans en leerde ik hoe ik door middel van beweging een gebed kon uiten. Naast haar schitterende voorkomen en gracieuze bewegingen, vond ik het een verdiepende ervaring die me tegelijkertijd deed denken aan mijn eigen opleiding tot dansdocent waar we als klasgenoten met specialisaties van dansen van over de hele wereld, elkaar steeds iets nieuws aanleerden. Ik besef dat dans voor mij inderdaad verder gaat dan de som van beweging en echt verdieping kan brengen en Almira wist dat prachtig te begeleiden.

O en dan mijn eerste Portugese les! Wat een uitdaging en tegelijkertijd een potentie van een nieuwe wereld die er open gaat zodra je de taal van het land spreekt.

Ik leef ervan op om mijn horizon te verbreden en nieuwe dingen te leren die me ook iets leren over mezelf. Dat wil ik graag ook voor anderen faciliteren. Interesse om mee te doen?

Vergelijkbare berichten