Eco Camp Salema Tipis

Zuid Portugal Eco Camp Salema

Wat is het heerlijk om in zuid Portugal te zijn! Reizen is altijd mijn passie geweest. Het voelt een beetje alsof ik dan losbreek uit de ketens en veel makkelijker in de flow kan leven. Elke ontmoeting lijkt dan een cadeautje, want bij bijna elk gesprek komen mooie inzichten naar me toe. Ik ben al een tijdje bezig met het onderzoeken en zelf ervaren van hoe je buitenwereld je binnenwereld weerspiegelt en dit is weer een stukje verdieping.
Thuis gaat dat trager dan op reis, omdat je het moet doen met dat uit je omgeving wat in staat is om je daarin te weerspiegelen. Als er niets resoneert, gebeurt er dan veel minder en bovendien pas ik mij aan aan mijn omgeving, waardoor ik mijn beleving beperk tot wat er al is en zit ik vast in patronen waardoor ik er minder oog voor heb. Op reis gaan dingen in mijn beleving sneller.
Door een samenloop van omstandigheden is onze bestemming het zuiden van de Algarve geworden. De eerste plek was een dorpje aan het strand, waar de schommel en glijbaan het dagelijkse ontmoetingspunt is van ouders met jonge kinderen. Ik heb al vaker gespeeld met de gedachte om een tijdje in Portugal te wonen, maar dacht dat er met betrekking tot onderwijs niet veel was en had mijn twijfels over home schooling omdat het me eenzaam leek voor een enig kind. Dus ontmoette ik die eerste week allemaal ouders die naar de Algarve waren geëmigreerd en daar mooie vormen van onderwijs hadden ontdekt en andere rond reizende ouders die home schooling deden en hadden ervaren dat hun kinderen overal waar ze kwamen juist heel veel vriendjes maakten. Een ander thema dat mij al lange tijd bezig houdt is hoe je van deze wereld een mooiere plek kunt maken en hoe je minder afhankelijk kunt worden van het gevestigde systeem.
De eerste dag dat we aankwamen op onze nieuwe plek ontmoette ik precies die mensen die daarmee bezig zijn. Voor mezelf is het een mooie nuance met betrekking tot de wet van aantrekkingskracht, omdat het tijdelijk even los zijn van vertrouwde plekken en patronen het in mijn ervaring altijd makkelijker maakt om die synchroniciteit te laten stromen. 🙂 Al met al heb ik het gevoel dat we “per toeval” 😉 precies op de juiste plek in Portugal zijn geland en precies de mensen tegen komen die resoneren met waar ook ons hartje ligt. Stay tuned, want het lijkt me leuk om wat interviews te houden om jullie te inspireren met hun verhalen. 🙂

Vergelijkbare berichten